LEEFSTIJLCOACHING

Jouw doelen staan centraal

Waar kun jij gezondheidswinst behalen?

Iedere stap die je zet wanneer wij gaan samenwerken is bedoeld om gezondheidswinst te behalen. Hierbij staan jouw doelen centraal, we zoeken naar een manier die bij jou past. Hiervoor breng ik de kennis mee van een gezonde leefstijl en jij kennis over jezelf, wat jou goed doet en waar jij je prettig bij voelt. We kijken naar voeding en beweging, maar er zal ook aandacht zijn voor slaap, stress en ontspanning.

Het doel is dat jij de balans terugvindt:

  • in lekker en gezond eten
  • in rust en beweging
  • tussen privé en werk
  • tussen stress en ontspanning

gezondheidswinst

het belang van voeding

Voeding neemt bij leefstijlverandering een belangrijke plaats in. Bij overgewicht is er sprake van onbalans tussen de hoeveelheid energie die je binnenkrijgt door voeding en de hoeveelheid energie die je verbruikt. In de coaching krijg jij inzicht in je eetpatroon, wat je eet, hoeveel je eet en de redenen waarom je eet. Je gaat leren je eetgedrag te sturen. Dit doen we op een manier die je vol kunt houden. Geen crashdiëten, geen sapkuren en ook geen detox, maar lekker eten met gezonde producten. Een normaal voedingspatroon waarbij het hele gezin mee kan eten.

In beweging

Bewegen is ongelooflijk belangrijk, niet alleen als je wilt afvallen, maar voor iedereen. Bewegen is één van de BRAVO (leefstijl)factoren (Bewegen, Roken, Ontspanning, Voeding en Alcohol). Net zoals je het misschien vanzelfsprekend vindt dat roken slecht is voor je gezondheid, is het ook vanzelfsprekend dat bewegen goed is voor de gezondheid. Bewegen normaliseert de bloeddruk, het verbetert de opname van suiker in je cellen (preventie van diabetes) en bewegen draagt bij aan het verlagen van je cholesterol. Bewegen heeft nog veel meer voordelen, ik vertel je er graag meer over.

Fit de overgang in

Wanneer je in de overgang komt, vinden er allerlei veranderingen plaats in je lichaam. De klachten beginnen klein en vaak al vanaf je veertigste, maar kunnen in de loop der jaren erger worden. Gelukkig zien we dat een gezonde leefstijl een positieve invloed heeft op deze overgangsklachten. Veel vrouwen willen graag een gezonde leefstijl met een gezond gewicht vóór ze in de overgang komen. Het is daarom goed om vanaf je veertigste je al te beginnen om zo fit mogelijk de overgang in te gaan. Als leefstijlcoach heb ik speciale aandacht voor vrouwen vóór en rond de overgang.

Terugval en dan…?

Het aanpassen van oude gewoontes zal niet altijd meteen goed gaan. Er zullen momenten zijn dat het lastig is en je de neiging hebt om terug te vallen in die oude gewoontes. Dit is normaal en hoort bij het proces van het veranderen van je gedrag. Maar het mooie is dat je ervan kunt leren. Als jij niet mag terugvallen van jezelf kun je er niet van leren.

Terugval ontstaat niet ineens en er zijn verschillende momenten waarop je dit kunt voorkomen en een andere afslag kunt nemen. We kijken samen naar de oorzaak van de terugval en hoe je daar een volgende keer mee om kunt gaan. En als het daarvoor nodig is om nieuwe vaardigheden aan te leren, ga ik je daarbij helpen. Zo ga je leren hoe je op een goede manier kunt omgaan met deze momenten, waardoor het risico op terugval steeds kleiner wordt. Uiteindelijk leer je van terugval en word je er sterker door!

You deserve to take care of you

Locatie

Nunspeet en omgeving

Telefoonnummer

06 38 31 09 00

E-mailadres

info@be-leefstijl.nl